Tuesday, November 24, 2009

Met dank aan Waaijenberg Verhuizers


Hoera! Het is gelukt om een opslag voor mijn inboedel te vinden. Dit was één van mijn grootste kopzorgen voor mijn vertrek naar Israel, maar via via is het gelukt. De heer Van Santen van Waaijenberg Verhuizers in Ede is bereid mijn spullen op te slaan in zijn loods. Mijn dank is zéér groot!

Thursday, November 19, 2009

Israel, here I come!!

Na ruim een jaar van stilte is er reden om mijn blog weer op te pakken. Mijn leven gaat over een andere boeg: vanaf 14 januari 2010 woon en werk ik in Israël. De wens om daar een tijdje te wonen leefde al langer, maar nu heb ik de stoute schoenen aangetrokken. Met resultaat!Stichting Nes Ammim heeft me aangenomen voor een jaar vrijwilligerswerk. Nes Ammim is een internationaal vrijwilligersproject in het noorden van Galilea. In 1960 is het dorp opgericht door een christen en een jood, als teken van solidariteit met het Joodse volk. Tegenwoordig richten ze zich ook op de dialoog tussen christen, jood en moslim.


In het dorp wonen 30-50 vrijwilligers uit diverse landen (Nederland, Duitsland, Zwitserland, etc.). Zij runnen met elkaar een guesthouse en het dorp met alle faciliteiten. Mijn taak wordt in eerste instantie meehelpen in de eetzaal van het guesthouse: buffet klaarzetten, tafels dekken, afruimen en afwassen en schoonmaken. Totaal ander werk dan ik tot nu toe heb gedaan, maar ik zie er naar uit.

Naast 43 uur werk in de week heb ik twee uur per week studie. Verschillende onderwerpen komen aan bod zoals hedendaags Jodendom, relaties tussen joden, christen en moslims, Joodse feestdagen en nog veel meer.
Hopelijk leer ik heel veel over het Jodendom, lukt het om contacten te leggen met de lokale bevolking, kan ik het dagelijks leven in Israël ervaren en misschien krijg ik iets meer inzicht in het conflict tussen Israël en de Palestijnen. Verder wordt het vast heel leerzaam op persoonlijk vlak: nieuwe omgeving, nieuwe mensen, nieuwe werkzaamheden, weinig financiële middelen en noem het maar op. Zelfs tijdens de voorbereidingen (die nog maar net begonnen zijn) leer ik dingen over mezelf, dus dat belooft nog wat... ;-)

Hou mijn weblog in de gaten en neem eens een kijkje op http://www.nesammim.org/